Wat is een business coach?

Een business coach is verschillend van een personal/life coach of executive coach. Het is geen therapie en geen consultancy. Business coaching gaat bij Mindcoach over de onderneming, de ondernemer en het ondernemerschap. De grootste toegevoegde waarde van een business coach ligt in het begeleiden van een individu of bedrijf van een zelfstandige of iemand die zelfstandig wil worden naar ondernemer en het ondernemerschap.

Door onze specifieke ervaring in verschillende culturen en bedrijven krijg je een hybride vorm van coaching, waarbij je niet alleen een partner in je coach vindt, maar tevens een adviseur op diverse vlakken.

Waarom heb jij een business coach nodig?

Naast het hebben van een partij waarmee je kan sparren over je bestaande strategie of bij het ontwikkelen van een nieuwe strategie, krijg je een partner die jou opvolgt en ondersteunt om je business doelen te halen.

Diverse ondernemers zitten echter nog vaak met basisvragen of vraagstukken die een echte begeleiding vergen, zoals:

  • Wat is de juiste prijs voor mijn product of dienst?
  • Wat mag de acquisitie van een klant mij kosten?
  • Hoe kan ik met 10% groeipotentieel mijn omzet verdubbelen?
  • Waar zijn er “kruisverkoop” opportuniteiten?
  • Hoe word ik een autoriteit in mijn business?
  • Waar kan ik meer klanten vinden?
  • Hoe bouw ik het beste team uit?
  • Moet ik mijn business strategie volledig omgooien?
  • Ben ik goed bezig?

Tevens zien we in diverse KMO’s een nood aan 1 op 1 begeleiding bij de “nieuwe media” m.b.t. tot de hele online marketing en het branding gebeuren. Hoe adverteer ik op Facebook of wat is een “retargetting” campagne?

Uiteraard is er in een business coaching traject aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer, rekening houdend met de specifieke noden en behoeften van het individu. Het ultieme doel van een business coach is om zijn klant zover te krijgen dat hij in de toekomst zelf kan, waarvoor hij vandaag hulp zoekt bij de coach. Daarnaast is het zaak van de coach om te diagnosticeren wat de ondernemer vervolgens nodig heeft om nog verder door te groeien en die handvaten aan te reiken op maat van de behoefte en snelheid van de klant.

Verdere info over ons aanbod in Business Coaching:

De makkelijkste manier om antwoord te krijgen op je vragen of om een afspraak te maken, kan je vinden op onze contactpagina.