Personal coaching of life coaching zijn vaak door elkaar gebruikte termen waarbij meestal hetzelfde wordt bedoeld, met name het coachen, begeleiden van persoonlijke keuzes en doelen in jouw leven. Op deze pagina vind je een antwoord op een aantal vaak gestelde vragen over life coaching:

Wat doet een Life Coach?

Wanneer je kiest voor life coaching bij Mindcoach, krijg je een persoonlijke begeleider die de taak heeft het beste in jezelf naar boven te laten komen of verder te ontwikkelen. Hij zorgt ervoor dat je op je topniveau functioneert. Dat een coaching sessie niet altijd als even aangenaam wordt ervaren, heeft te maken met het feit dat je eigenlijk meermaals zal worden gepusht om de grenzen van je comfortzone op te zoeken. Alleen dan ben je in staat het maximale uit je coaching sessie te halen.

Waarom heb jij een Life Coach nodig?

Er is een Engelse uitdrukking: “A man who represents himself, has a fool for a client”. Dit gezegde beschrijft perfect de essentie van life coaching. Vrij vertaald en kort door de bocht wil dit eigenlijk zeggen: “Wanneer iemand vindt dat hij/zij niemand anders nodig heeft, bedriegt hij/zij zichzelf.”

De meeste mensen zijn niet in staat om aan diepgaande zelfreflectie te doen of om zichzelf te confronteren met ongemak. Vaak ben je te subjectief over jezelf (hoe kan het ook anders?), te blind om je gedrag te evalueren, laat staan dat je de essenties van je fundamentele “zwakheden” kan doorgronden of benoemen.

Kortom, een Life Coach is er voor iedereen die zijn volle potentieel wil benutten en succesvol wil worden, terwijl je toch trouw blijft aan je authentieke zelf en je jouw unieke eigenschappen in het daglicht kan zetten.

Waarmee kan een Life Coach je helpen?

Hierna vind je een aantal thema’s die vaak voorkomen in een life coaching traject. Uiteraard is deze lijst zeer generiek en niet volledig. Toch leert de ervaring dat deze onderwerpen populair zijn bij je persoonlijke ontwikkeling.

Ken je doelen

Weten wat je wil en waar je naartoe wil, is 1 van de belangrijkste basisvoorwaarden om persoonlijk te groeien. Niets is moeilijker om de juiste dingen te doen als je niet weet waarvoor je ze doet, wanneer het ideale moment is gekomen om ze te doen of waartoe ze uiteindelijk moeten leiden. Duidelijke, identificeerbare doelen opstellen en een plan uitwerken om die doelen te realiseren, is primordiaal en staat met stip op nummer 1 bij succesvolle mensen.

Analyseer je huidige prestaties

Meten is weten! Het is altijd verstandig om te weten waar je nu staat. Je leven evolueert en ontwikkelt zich constant en je zou alleen het allerbeste voor jezelf moeten accepteren. Een Life Coach zal je niet alleen helpen om een hoger niveau te behalen, maar zal daarnaast ook bijdragen om dit niveau veel sneller te bereiken dan je gewoon bent. Vanaf nu ga je niet alleen met een mindset door het leven van tevredenheid over je prestaties, maar ga je voor de ultieme voldoening en dat is een heel aangenaam gevoel!

Realiseer optimale focus en toegewijde motivatie

Velen hebben de nodige capaciteiten latent in zich om succesvol te zijn. Helaas worden we allemaal te vaak afgeleid van de essentiële dingen die nodig zijn om op een georganiseerde manier zaken te realiseren. We worden onderweg soms ondergesneeuwd of raken het spoor een beetje bijster. Dat is wat een Life Coach doet: het elimineren van die afleiding en ervoor zorgen dat je steeds de juiste weg voor je ziet zodat je doen en laten een succes wordt.

Ontwikkelen van efficiënte communicatie & negotiatie knowhow

Al te vaak wordt gedacht dat goed communiceren een aangeboren talent is. Hetzelfde wordt beweerd wanneer iemand goed is in het verdedigen of toelichten van zijn of haar standpunten. “Dat is een goede onderhandelaar.” Niets is minder waar. Alhoewel we soms zien dat sommigen een meer of mindere natuurlijke aanleg hebben om zich goed uit te drukken, blijft het met name toch eerder een zaak van techniek, oefening en ervaring. Tijdens een life coach sessie blijkt dikwijls dat communicatie een sleutelonderdeel is, die nodig is om grote stappen te zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Wat wordt er precies gezegd? Begrijp ik dat goed? Wat wil ik bereiken? Is mijn boodschap duidelijk? Heb ik het beoogde resultaat bereikt? Kortom, de kunst van het communiceren, de basis, de nuances en tenslotte de kunst van het toepassen.

Versterk je relaties

Life coaching omvat engagementen met derden. Je zal merken dat je interacties bepalend zijn voor je groei en uiteindelijke succes. Weten hoe je onafhankelijk kan worden of blijven en vanuit je persoonlijke authenticiteit en integriteit in die relaties kan handelen, maakt jou succesvoller in je dagelijkse doen. Of het met je partner, ouder, kind, vriend of collega is, maakt niet uit. Sterke relaties uitbouwen waarbij elk type relatie het doel verstrekt, draagt bij tot een succesvolle uitbouw van jouw leven.

Verdere info over ons aanbod in Life Coaching:

De makkelijkste manier om antwoord te krijgen op je vragen of om een afspraak te maken, kan je vinden op onze contactpagina.

Verbeter je leven, begin bij je brein!