NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP wordt vaak ingezet voor therapeutische doeleinden. Het richt zich voornamelijk op materie die specifiek met emoties te maken heeft of met de communicatie problematiek in het algemeen.

Door gebruik te maken van NLP techniek spreek je de “taal van je hersenen.”  Je adresseert hiermee de gevoelens in je lichaam, die een projectie zijn die je brein maakt van je ervaringen. Dit wil zeggen dat NLP coaching zich voornamelijk richt op de waarnemingen van je probleem. Gebruik maken van NLP in coaching is zeer adequaat om zeer snelle resultaten te halen.

Bij NLP wordt ervan uitgegaan dat iedereen een zeer persoonlijk model heeft van de wereld om zich heen en de daarbij horende interacties. Per definitie is die beleving dus individueel en subjectief. Door middel van NLP technieken krijg je meteen toegang tot een manier om dingen in een ander perspectief te zien, te ordenen en te wijzigen, indien nodig. Zodoende kom je in een natuurlijke staat van balans.

Filip De Pessemier is een door Richard Bandler’s “The Society of Neuro-Linguistic Programming™” gecertificeerde Master Practioner & Trainer.

NLP_België

NLP_richardbandler

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbeter je leven, begin bij je brein!