Ik ben Filip De Pessemier, coach, consultant, spreker & auteur. Mijn basisopleiding is in de Informatietechnologie en later ben ik Psychologie gaan studeren. Mindcoach.be is door mij opgestart in 2004.

Voordien, in het begin van mijn loopbaan ben ik voornamelijk actief geweest als consultant in de IT-sector, meer bepaald in een niche ITIL genaamd. Dit is een methodologie die aan populariteit won eind de jaren 90 en voornamelijk werd geadopteerd door de TOP 500 bedrijven. Al snel evolueerde ik van procesgericht naar de “mensen”-kant van de implementaties en trajecten. Om aan de vraag te kunnen voldoen om naast bedrijfsprojecten ook een 1-1 opvolging aan te bieden, heb ik dit personal & executive coachingsbedrijf opgericht. Deze aanpak liet toe om, buiten de context van het bedrijf, individueel verder te werken met bepaalde personen en onderwerpen of blokkades van zeer persoonlijk aard verder aan te pakken.

130b379 In 2010 heb ik het bedrijf “Begrip” mede-opgericht. Dit stelde mij in staat om beroep te doen op partners om iets grotere trajecten structureel aan te pakken en te kunnen opleveren. Vandaag is de samenwerking nog steeds hecht en adresseren we onder die vlag vooral middelgrote tot grote bedrijven.

Door de steeds groeiende coachingsmarkt is Mindcoach vandaag uitgegroeid tot een dienstverlener die zich vooral richt op succes op privé en professioneel vlak en dit met een persoonlijke aanpak en begeleiding.  Als gecertificeerde coach met een specialisatie in Hypnose & NLP heb ik een breed portfolio aan technieken ter beschikking die vooral de mindset en persoonlijke blokkades kunnen aanpakken. Daarnaast heb ik door mijn ervaring als consultant in tal van bedrijven en sectoren de voorbije jaren de vertaling en omslag weten te maken om zelfstandigen bij te staan en tot echte ondernemers uit laten groeien.

Door de zoektocht naar mezelf en vooral, door de zoektocht naar een manier waarop ik met plezier dagelijks met mensen om kon gaan zoals mijn grote voorbeelden, ben ik in de coaching wereld terechtgekomen. Uiteraard is dit niet over 1 nacht ijs gegaan en heb ik ook links en rechts zaken meegemaakt die niet helemaal op rolletjes liepen, maar dat heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Mijn zeer breed interessevlak en het constante zoeken naar antwoorden op vragen hebben me ondertussen gevormd tot een coach met een directe no-nonsense aanpak. Ik ga voor het realiseren van jouw gewenste resultaat en ik vind het super om dat te doen!

Wil ook jij vooruitgang maken op persoonlijk of business vlak. Wil je eindelijk af van wat je de godganse dag overmant, blokkeert of zelfs saboteert. Aarzel dan niet en neem nu met mij contact. Ik hou van actienemers. Tot snel!

Verbeter je leven, begin bij je brein!

Met genegen groet,

Filip De Pessemier

P.S. ik heb ook een Engelstalig blog met tips en tricks.