Vermageren zonder dieet?

Vermageren zonder dieetWillen vermageren of diëten is van alle tijden. Vermageren zonder dieet en kiezen voor een gezonde levensstijl is vaak een betere keuze op de lange termijn. Verstoord eetgedrag, eetproblemen of problemen met omgaan met voeding in het algemeen zijn onderwerpen die vandaag steeds meer aan de orde zijn. Vooral bij meisjes en dames is er een extra bezwarende factor door de vaak “cultureel” of door de “social media” opgedrongen, verwrongen beelden van onnatuurlijk dunne tot zelfs ziekelijk magere rolmodellen. Wanneer je brein dit als een uitlaatklep kiest om om te gaan met pijnlijke emoties en tegenslagen, resulteert dit soms in afwijkend gedrag zoals extreem diëten, binge eten, purgeren, braken of andere technieken die een vals gevoel geven van “in controle” zijn. In werkelijkheid beschadig je door dat gedrag alle gevoel van controle, je geestelijke gezondheid en je zelfvertrouwen.

Eetproblemen hebben vaak te maken met gewoontes. Het installeren van nieuw gedrag is vaak een beproefde, succesvolle methode gebleken om permanente verandering te bekomen. Niet alleen jij zal voordeel ondervinden van deze verandering in je levensstijl en levenskwaliteit maar ook je omgeving zal al snel de positieve resultaten ondervinden van jouw bevrijdende stappen.

Bespreek met je coach volgende stappen:

  • Het installeren van betere eetgewoontes
  • Het volharden en behalen van de doelstellingen
  • Het ontwikkelen van een ondersteunende omgeving
  • Het obsessief bezig zijn met gewicht en eten
  • Het terugkrijgen van controle over je eetgewoontes en je zelfvertrouwen
  • Het connecteren met de echte behoeftes van je lichaam en je geest

Ga altijd eerst te rade bij je huisarts of specialist om te achterhalen wat voor jou de beste methode is. Er zijn echt wel alternatieven dan gaan voor het zoveelste dieet. Vermageren zonder dieet is vaak een eerste stap in het aannemen van een algemene gezondere levensstijl. Neem gerust vrijblijvend contact om de opties te bespreken.

Verbeter je leven, begin bij je brein!