Slapeloosheid

Moeilijkheden met inslapen of slapen in het algemeen kunnen op termijn nefast zijn voor de algemene gezondheid. Tijdens de nachtrust worden in de diverse stadia van het slaappatroon verschillende lichaamsfuncties gereset en het lichaam een stukje “geregenereerd.”

Hypnose is de natuurlijke remedie tegen slapeloosheid

Slapen is 1 van de meest belangrijke dingen die we dagelijks doen. Wanneer je 75 jaar oud wordt, heb je ongeveer 25 jaar slapend doorgebracht. Dat is ongeveer 1/3 van je leven! Dus als dit leeuwendeel van je leven niet naar wens verloopt, is het hoog tijd dat je hier aandacht aan besteedt. Wanneer je het moe bent van moe te zijn (:-)) kan hypnose zeker toegevoegde waarde leveren bij het permanent ondersteunen van een beter slaappatroon.

Oorzaken van slapeloosheid

Vaak is een slaapstoornis een symptoom die voorkomt uit angst, depressie, piekeren of een andere issue die in je gedachten ronddwaalt en een invloed heeft op het gehalte aan serotonine in je brein. Soms gaat het gepaard met slechte eetgewoontes, meer bepaald wanneer suiker en voedsel rijk aan koolhydraten frequent wordt genuttigd. Soms kan slapeloosheid een tijdelijk fenomeen zijn omdat je een bepaalde periode meer zorgen aan je hoofd hebt.

Wat ook de oorzaak is, het is altijd goed om voldoende aandacht aan je slaapkwaliteit en slaapgewoonte te besteden. Wanneer negatieve gedachten verhinderen dat je rustig slapen kan gaan, is het noodzakelijk om de gewoonte te installeren om voor het slapengaan alles even los te laten, zodat je klaar bent om een heilzame nachtrust tegemoet te gaan. Je afspraak met je hoofdkussen zou er 1 moeten zijn zonder stress en en met een gevoel van een veilige, rustige en zalige thuishaven zonder zorgen of hectiek.

Waarom hypnose voor slaapstoornissen?

De kern van hypnose is het veranderen van gedachtengangen om een ander gedrag te installeren waar nodig. Piekergedachten ombuigen naar andere gevoelens zodat je je rust wordt gegund. Je brein aanleren hoe met deze stroom aan gedachten om te gaan zodat jouw lichaam en geest kan recupereren tijdens die broodnodige slaapmomenten. Het resetten van je klok en het opbouwen van een gezond slaapritme. Los je problemen met slaap op met deze natuurlijke manier zonder externe chemische hulp. Zet je brein op de ruststand wanneer het tijd is om slapen te gaan.

Verbeter je leven, begin bij je brein!